Caini - Incontinenta urinara

In cazul in care cainele dumneavoastra nu isi mai poate controla vezica si sfincterul uretral apar urinarile haotice, involuntare, cunoscute in termeni medicali drept incontinenta urinara. Acest simptom nu trebuie confundat cu marcarea teritoriului sau urinatul de stres sau de bucurie. Cu toate ca este mai des intalnita la femelele sterilizate,trecute de varsta a doua si in general la rasele mari decat la cele minone, incontinenta urinara poate aparea la orice varsta,talie sau rasa.

 Semnele incontinentei urinare la caini

Atunci cand animalul dumneavoastra de companie, invatat sa faca si sa ceara afara, scapa mici cantitati de urina prin casa sau cand observati blanita umezita in zona anala sau in cea abdominala, nu va infuriati pe el, fara sa isi dea seama elimina urina in locuri unde nu si-ar dori. In unele cazuri culcusurile sau locurile unde petrece cel mai mult timp vor fi patate. Alti caini pierd urina in mers. In alte cazuri animalele isi ling excesiv zona organelor genitale care ajunge sa se inflameze si chiar sa se infecteze.

Cauzele incontinentei urinare la caini

Cele mai frecvente cause care duc la aparitia incontinentei urinare sunt  cele endocrine (hormonale), afectiunile congentiale (mostenite),bolile infectioase, tumorile.

Inca de la primele semne de constientizare a simptomului este necesar sa va prezentati cu cainele la veterinar. In urma unui set de anailze acesta va stabili diagnosticul si bineinteles tratamentul.

Tratamentul incontinentei urinare

In functie de caz, tartamentul incontinentei urinare va fi fie hormonal, antibiotic sau chiar interventii chirurgicale si injectii cu colagen.

Sustinere

Odata diagnosticat cu incontinenta urinara, animalul are nevoie de tot sprijinul nostru. Unii caini au dureri locale sau chiar constiinta incarcata atunci cand urineaza unde este nepermis, de aceea trebuie sa dati dovada de intelegere. Asigurati cainelui o igiena optima pentru a preveni eventualele infectii ale organelor genitale. Culcusul trebuie spalat si schimbat cu regularitate iar patrupedul trebuie plimbat mai des in reprise scurte. Din pacate incontinenta urinara nu poate fi preconizata sau prevenita.

Arata comentarii

Comentariile sunt inchise.