Pisica persana

Pisica persana  – sau „aristocrata pisicilor” este alegerea perfecta daca va doriti o pisica „de apartament”. Are un temperament calm si tacut, nu este niciodata agresiva. Este calda, dulce si afectuasa si foarte iubitoare cu stapanul,  este foarte distanta fata de straini.

Pisica persana se intelege perfect cu strainii si cainii. Miauna discret si rar. Spre deosebire de alte pisici, pisica persana nu este curioasa si nici nu vrea sa cereteze si sa strice tot.

Are un temperament agreabil, nu este zvapaiata nici sufocanta ci mai de graba retrasa si de tacuta in relatiile cu oamenii.

Pentru ca au parul lung, pisicutele persane au nevoie de ingrijire speciala inca de cand sunt mici. Perierea trebuie sa dureze minimum 15 minute pe zi si se face in sensul invers cresterii firelor de par, evitandu-se astfel incalcirea si formarea nodurilor de par care nu doar ca sunt inestetice dar sunt si deranjante pentru animal. Deoarece persanele naparlesc foarte tare este recomandata baia o data pe saptamana. Temperatura apei trebuie sa fie potrivita. Folositi un sampon special, evitand zona ochilor. După spalare, stergeti blana foarte bine si uscati-o la temperatura camerei.

Daca iti doresti si tu un puiut de pisica persana poti gasi aici :

>>>https://topveterinari.ro/veterinar-iasi.html<<<

 

Arata comentarii

Comentariile sunt inchise.