De ce sa NU ii cumperi un caine copilului tau

Scopul acestui articol este de constientizare vizavi de fenomenul „cumpar catel pentru copilul meu”. Nu, nu cumpara catel copilului tau, cumpara-l pentru tine, pentru ca, de cele mai multe ori, va ramane companionul tau.

Desi la prima vedere cainele si copilul fac echipa perfecta, va prezentam anumite argumente pe care trebuie sa le aveti in vedere cand va ganditi la acest pas pentru familia dumneavoastra.

Rationamentul „cumpar un caine pentru copil” este partial gresit

Daca sunteti pusi in situatia de a achizitiona un caine, va recomandam sa il luati plecand de la premisa ca este cainele dumneavoastra, nu al copilului. Intr-adevar, legatura afectiva dintre un copil si un catel este extraordinara, dar trebuie sa aveti in vedere mai mult decat atat.

1. Catelul creste, la fel si copilul

Pe masura ce inainteaza in varsta, copilul isi va schimba prioritatile si, implicit, va neglija patrupedul. Asadar toate responsabilitatile aferente cresterii si intretinerii catelului vor cadea in grija dumneavoastra mai rapid decat credeti.

2. Copilul poate castiga un exercitiu de responsabilizare si un prieten, familia trebuie sa castige un nou membru educat

Catelul trebuie educat corespunzator INTOTDEAUNA, indiferent de rasa, dimensiuni, etc. Recomandarea noastra este sa apelati la un dresor profesionist, iar la sedintele de dresaj sa participati si dumneavoastra. Copilul, de asemenea, trebuie educat despre cum sa interactioneze cu cainele pentru a elimina toate variabilele potential negative.

3. Un caine este o alegere pe care o faceti pentru aproximativ 10 ani

Nu lasati entuziasmul de moment sau insistentele copilului sa va distraga atentia de la urmatorul argument: catelul va fi o prezenta activa, cu necesitati specifice, pentru urmatorii 10 ani. Asta inseamna, hrana, veterinar, intretinere si multa curatenie (in cazul in care il veti tine in casa). Pe langa un buget considerabil, ganditi-va si la restrictiile de mobilitate in cazul in care plecati in concediu.

Totodata, luati in considerare cate schimbari se produc in viata unui copil intr-un interval de 10 ani. Ce diferenta va fi intre viata lui la 12 ani si la 20 de ani. Il vedeti ingrijidu-se de un caine batran in toiul sesiunii? Responsabilitatea, cel mai probabil, va fi a dumneavoastra.

Intr-adevar, in teorie, cainele este cel mai bun prieten al omului, dar al celui cu adevarat pregatit. Patrupedul are nevoie de timp, de atentie, de hrana potrivita pentru el si de educatie.

4. Cat timp are un copil pentru necesitatile zilnice ale unui catel?

Cainele trebuie sa stea minimum 2 ore pe zi afara. Are un scolar timpul necesar pentru aceasta activitate? Va putea sa faca asta in fiecare zi, fara exceptie? Un caine sedentar devine obez, apatic si va dezvolta sensibilitati metabolice. Cel mai probabil va trebui sa compenseze cineva pentru momentele cand copilul va fi distras, iar acel cineva o sa fie parintele.

CONCLUZII

Scopul acestui articol nu este acela de a va descuraja din a cumpara caini, ci este un semnal de alarma. Multi catei ajung pe strada din cauza ca, de cele mai multe ori, copiii se plictisesc si reprioritizeaza haotic in perioada lor de crestere iar parintii nu se pot incarca si cu aceasta responsabilitate pe care nu o prevad in dimensiunea ei reala.

Asadar, acestia trebuie sa inteleaga ca ei sunt proprietarii cainilor si ei vor fi cei insarcinati cu cresterea, educarea si intretinerea efectiva a animalelor, aceasta fiind premisa corecta de la care trebuie plecat cand aduci un caine in familia ta.

Impactul pozitiv pe care il poate avea prezenta unui caine este extraordinar. Poate fi cel mai bun exercitiu de responsabilizare pentru copil. Afectiunea neconditionata si buna dispozitie vor fi constante zilnice in viata dumneavoastra si veti avea un prieten haios de nadejde. 

Dat fiind ca din cauza fenomenului pe care incercam sa il expunem in acest articol, foarte multi caini ajung pe strada, va recomandam adoptia. Cateii maidanezi sunt foarte inteligenti, insumand trasaturi aferente mai multor rase si se adapteaza rapid la orice mediu. Daca, totusi, vreti sa cumparati un catel dintr-o rasa anume, nefiind inclinati catre adoptia de la adapost, va rugam sa NU ALEGETI PETSHOP-URILE, motivele le gasiti in link-ul de mai jos:

https://topveterinari.ro/nu-cumpara-caini-din-pet-shop

 

 

Arata comentarii

Comentariile sunt inchise.