Cum racoresti cainele vara

Odata cu venirea anotimpului cald petrecem din ce in ce mai mult timp in aer liber iar plimbarile cu prietenul necuvantator devin din ce in ce mai dese si mai lungi. Caldura insa poate fi la fel de periculoasa pemtru animale cum este si pentru oameni.

Vizita la „frizer”

Daca avem un caine cu parul lung un prim pas ar fi ca primavara sa il tundem insa nu foarte scurt deoarece si pielea lui trebuie protejata de razele de soare. In plus caine trebuie tinut in casa in camere racoroase si bine aerisite in zilele toride plimbarile efectuandu-se de preferinta seara si dimineata cand nu exista riscul sa isi arda labutele de la asfaltul incins.

Nu il lasam niciodata in masina

Inca un lucru important de mentionat ar fi ca vara cainele nu trebuie lasat niciodata in masina chiar daca geamul e deschis deorece temperatura poate ajunge in doar cateva minute la 45 de grade Celsius, chiar si intr-o zi aparent racoroasa.

Cat mai multa apa proaspata

In zilele calduroase cainele trebuie sa bea o cantitate mai mare de apa decat de obicei. Apa trebuie sa fie la temperatura camerei – apa rece cauzand acestuia probleme serioase de sanatate.

Suprasolicitarea

Este recomandat ca in zilele calduroase de vara sa se reduca efectuarea activitatii fizice intense. Este de preferat ca plimbarile sa fie efectuate dimineata si seara, cand temperaturile sunt mai scazute. De asemenea trebuie evitate jocurile care il pot determina sa alerge prea mult deoarece, din cauza caldurii si a efortului, riscam sa il suprasolicitam.

Racorire la propriu

In timpul plimbarilor daca observam ca animalul hiperventileaza ii putem uda pieptul cu putina apa, stabilizandu-i astfel temperatura corpului. De asemenea daca iubeste apa putem pune o piscina gonflabila la soare si il putem lasa sa se balaceasca in voie asta dupa ce in prealabil am verificat temperatura apei care trebuie sa fie nici prea calda nici prea rece. O temperatura prea scazuta a apei il poate imbolnavi sau in unele cazuri poate cauza stop cardiac.

Atentie, dupa terminarea programului de joaca, cainele ud nu trebuie lasat sa se usuce la soare!

Arata comentarii

Comentariile sunt inchise.