Cum ingrijesti pisica vara

Cum ingrijesti pisica vara

Este in sfarsit vara, temperaturile sunt in continua crestere iar noi incercam sa ne adapostim in zilele toride in incaperi racoroase. Daca pentru noi este deja cald, pentru prietenii nostri necuvntatori este si mai cald. Animalutete suporta mult mai greu caldura toropitoare. In cele ce umreaza va vom prezenta cateva sfaturi utile pentru crescatorii de pisici:

1.Puricii si capusele – inca de la inceputul primaverii trebuie luate masuri in acest sens.

2. Plase de insecte – Nu este un secret pentru nimeni ca pisicile sunt niste vanatori innascuti. Este important de stiut ca acest instinct nu dispare indiferent de cat este de blanda felina. Pentru a evita plonjatul piscutei de la etaj din dorinta de a prinde o insecta sau o pasare este importanta sa ne securizam geamurile cu plase de insecte.

3. Nu lasa ferestrele deschise doar pe jumatate sau pe oblic deoarece curioase din fire pisicile se pot intepeni in geam.

4. Daca stai la casa este important ca pisica sa aiba un colt umbrit in curte unde se poate retrage in voie. Atentie la pisicile albe sau deschise la culoare deoarece sunt predispuse arsurilor solare deci au nevoie de protectie suplimentara.

5. Apa proaspata nu trebuie sa lipseasca. Este importanta sa amplasam boluri cu apa la temperatura camerei in toate incaperile in care pisica are acces. Este importanta ca apa sa nu fie rece deoarece ii poate provoca laringita. Mofturoase din fire daca apa nu este proaspata pisica nu va bea.

6. Hrana uscata este de preferat vara celei umede. Hrana umeda are un grad de perisabilitate ridicat iar consumul ei de la frigider este total contraindicat pericolul fiind laringita. Avantajul hranei uscate este ca pisica va bea mai multa apa dupa deci se va mentine hidratata. O hrana uscate de calitate aduce un aport corect de vitamine, proteine si nutrienti si impiedica si naparlitul excesiv.

7. Nisipul din litiera trebuie schimbat mai des, mirosul puternic de amoniac fiind deranjat atat pentru tine cat si pentru pisica.

8. Vaccinul de imunizare anual este foarte important pentru pisici.

9. Tunsul este important sa tundem pisica primavara.  Daca alegem sa nu o tundem este necesar sa o periem zilnic.

10. Joaca – comoda din fire pisica prefera sa se odihneasca in zilele toride de vara noaptea devenind activa. Pentru a evita acest lucru este important sa ne rezervam nu mai mult 15-20 de minute seara si dimineata pentru a ne juca cu ea, este important sa nu o epuizam.

Arata comentarii

Comentariile sunt inchise.